- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Бистриця Надвірнянська – у «трійці» найчистіших річок Прикарпаття

Posted By Модератор On 01.10.2021 @ 10:35 In Акцент | No Comments

Під час онлайн-наради в ОДА начальник Дністровського басейнового управління водних ресурсів (БУВР) Роман Михайлюк поінформував про основні завдання щодо управління водними ресурсами, зокрема, річковим басейном Дністра та Прута, управління ризиками затоплення Дністра. Ці документи напрацьовують зараз у Дністровському БУВР. Тому він закликав голів ОТГ до співпраці та надати пропозиції з управління водними ресурсами, адже кожна територіальна громада дуже добре знає проблемні місця, що існують на її території, і повинна запропонувати заходи, які необхідно вжити для покращення якості поверхневих вод.

річка [1]

В області запроваджено нові підходи до моніторингу поверхневих вод. На базі Дністровського БУВР створено сучасну лабораторію моніторингу вод Західного регіону. Загальна кількість водних об’єктів на території Івано-Франківської області складає 1517 одиниць.

У 2021 році на Прикарпатті встановлено 27 пунктів моніторингу: 19 – у басейні річки Дністер, 8 – у суббасейні річки Прут, із них 6 пунктів – це питні водозабори.

Найчистішими річками нашої області є Бистриця Надвірнянська, Лімниця та Свіча. У цих річках фахівці не виявили перевищення вмісту хімічних речовин ні з одного показника. Проте, однією із найзабрудненіших річок є Саджава (пункт моніторингу в місті Долина), інформує ОДА.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2021/10/bystrytsya-nadvirnyanska-u-trijtsi-najchystishyh-richok-prykarpattya/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2021/10/річка.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.