- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Єдиний е-сервіс для реєстрації у дитсадок

Posted By Модератор On 01.10.2021 @ 10:48 In Акцент,Суспільство | No Comments

Нещодавно запрацював електронний сервіс реєстрації дітей у заклади дошкільної освіти (ЗДО) Надвірнянської територіальної громади.

садок [1]

Детальніше про це розповідає начальник управління надання адміністративних послуг Мар`яна Мацько:

– Якщо батьки хочуть, аби дитина навчалася, виховувалася і розвивалася у закладі дошкільної освіти Надвірнянської територіальної громади, пропонуємо їм зареєструватися на сайті https://dity.cnap-nadvirna.if.ua, – каже Мар`яна Мацько. – Тут батьки можуть ознайомитися з інформацією про заклади дошкільної освіти (натиснувши на розділ «Заклади дошкільної освіти»), з Положенням про електронний сервіс реєстрації дітей у чергу до закладів дошкільної освіти Надвірнянської тергромади, порядком подання та опрацювання заявок, умовами зарахування дітей до ЗДО (для цього заходимо на розділ «Про портал»). У розділі «Новини» дізнатися також інформацією про кількість груп у ЗДО та їх наповнюваність; у розділі «Реєстр» – переглянути чергу до будь-якого ЗДО, порядкові номери діток.

Щоб зареєструвати дитину до ЗДО Надвірнянської МТГ необхідно створити особистий кабінет. Для цього натиснути «Реєстрація».

  • Створюємо обліковий запис. Вводимо прізвище, ім’я та по батькові одного з батьків дитини, адресу, номер телефону, електронну адресу (яка надалі служитиме логіном для входу в електронний кабінет) та пароль, який вводимо повторно, опісля натискаємо «Зареєструватися», з’являється вікно «Увійти», повторно вводимо електронну адресу та пароль.
  • З`являється зелене вікно «Вітаємо! Ви успішно увійшли!». Далі вибираємо розділ «Черга в садок», натискаємо «Додати нову дитину». Вводимо прізвище, ім’я, по батькові, та дату народження дитини. Вибираємо рік зарахування, садочок та групу (громадяни, які проживають на території інших територіальних громад та бажають зарахувати дітей у заклади дошкільної освіти Надвірнянської територіальної громади, теж мають можливість реєструвати своїх дітей в електронну чергу, за умови укладення договорів міжбюджетних трансфертів між відповідними громадами, для цього в електронній черзі при виборі групи натискаємо «Для мешканців інших територіальних громад»), а також адресу. Після чого скануємо свідоцтво про народження і, при наявності, документи, які підтверджують право на пільги. Вкінці натискаємо «Додати дитину».
  • З’являється нове вікно «Дитину успішно додано».

Для успішної реєстрації дитини в електронній черзі при заповненні форми заяви, необхідно вказати достовірну інформацію. У випадку подачі неправдивої інформації або відсутності документів, які підтверджують право на пільги, відповідну заяву анулюють, наголосила працівник УНАПу і продовжила: – Подавати заявку можна лише в один ЗДО громади. При необхідності зміни ЗДО треба подати нову заяву. Зверніть увагу, що при анулюванні попередньої заяви порядковий номер у черзі не зберігається. При потребі внести зміни у контактну інформацію про дитину або батьків (опікунів), приміром, зміни контактних телефонів або місця проживання (прописки) дитини – такі відповідні зміни можна зробити в УНАП (м. Надвірна, вул. Визволення, 2, 1-й поверх). При цьому порядковий номер час і дата реєстрації залишаються без змін.

Для підтвердження інформації, зазначеної у заяві, необхідно протягом 10 робочих днів із дня подання заяви звернутися до відповідальної особи в УНАП з оригіналами документів (свідоцтво про народження дитини, документ, що підтверджує наявність пільг, паспорт громадянина України). Якщо заповнена форма заяви за змістом не відповідатиме оригіналам документів або доданим скан-копіям, заяву анулюють. Якщо інформація, зазначена у заяві, підтверджена документами, то дитина отримує постійну реєстрацію в електронній черзі за первісною датою подання заяви в електронному вигляді. Далі можна відстежити статус поданої заявки і просування черги. Крім того, є можливість переглянути інформацію про нормативну наповнюваність, дізнатися необхідну інформацію про всі дитячі садки.

Раніше подані заяви для зарахування дитини у садочок на 2022-2023 навчальний рік уже перенесені до електронної черги, тому не потрібно ще раз реєструватися, уточнила Мар`яна Мацько.

Очільниця УНАП радить батькам заяву до зарахування у садок не подавати одразу після народження дитини. Варто реєструватися на електронному сервісі за рік до походу в садочок – з жовтня по червень!

Звертаємось до батьків із проханням не реєструвати свою дитину на будь-яких інших сайтах. Відсьогодні у Надвірнянській МТГ діє тільки один електронний сервіс, посилання на який можна знайти на офіційному сайті Надвірнянської міської ради, управління надання адміністративних послуг Надвірнянської міської ради та на офіційних сторінках у соціальних мережах.

При виникненні проблем з реєстрацією, просимо звертатися в УНАП, зауважила Мар`яна Мацько.

Леся ДУТЧАК «Народна Воля».


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2021/10/edynyj-e-servis-dlya-rejestratsiji-u-dytsadok/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2021/10/садок.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.