- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Пластова станиця Надвірна провела свято осені

Posted By Модератор On 01.10.2021 @ 10:52 In Ми - українці | No Comments

В останні вересневі вихідні у зоні відпочинку ім. Н. Яремчука вихованці НСОУ Пласт станиці Надвірна цікаво та весело провели свято осені, аби завершити літнє таборування і відкрити новий пластовий рік. Захід об`єднав наймолодших за віком пластунів – «пташат» і «новаків», яким від 3 до 11 років.

Керівниця скаутської організації Олена Пиндзин розповіла, що традиційне, 25-е за рахунком, свято осені у Надвірній для пластунів – це відкриття пластового року. Як є свято весни – підсумок року, так і свято осені – завершення таборового літа. Діти радо діляться спогадами з таборів, намагаються разом в останні теплі дні побувати на природі.

«Пташатам» і «новакам» організували найрізноманітніші змаги, в яких вони проявляли кмітливість, власні знання та фізичну вправність. – Їх поділили на команди і вони шукали «Царівну», а щоб її знайти, то пластунам потрібно знати дуже багато казок, розв`язувати кросворди, уміти створювати свою казку, стріляти з лука. У «Пласті» існує такий улад – пласт сприяту і ми своїх друзів-приятелів, навіть, новеньких задіяли до цієї казки у ролі персонажів, зокрема, «Добра», «Зла», «Царівни» і «Царевича», «Берегині казок» та ін., – мовила комендантка Олена Пиндзин.

Цьогорічне свято осені стало новою сходинкою у «Пласті» для Софії Галик, яка в організації – понад 5 років і тепер вона є прикладом для молодших послідовників.

На патріотичний захід завітали також представники місцевої влади, які підтримали та відзначили активістів організації і подякували їм за патріотичне виховання юного та молодого покоління громади.

Зіновій Андрійович, зокрема, зазначив, що з кожним роком кількість пластунів у нашій громаді збільшується. Прийняли пластову присягу і зовсім малі дітки, і дорослі, котрі хочуть брати активну участь у пластовому житті. Міський очільник переконаний, ще це одна з небагатьох громадських організацій, яка на теренах нашого міста, а, може, й області, займається з молоддю, проводить вишколи, таборування. Діти, які проходять «Пласт», загартовуються, у них виховується дух патріотизму і любов до рідної країни.

«Пласт» – це організація, яка дала дорогу в життя багатьом людям, виховала справжніх патріотів, лідерів, захисників України й далі активно продовжує свою діяльність, зокрема, у нашому місті, наголошували учасники пластової зустрічі.

Свято осені стало урочистим днем для малих «пташат», яких прийняли до уладу, і тих, кому виповнилось 6 років, перевели у «новаки». Фіолетові хустинки пов`язали шістьом новоприйнятим пластовим приятелям – Василю Завадському, Володимирові Гринішаку, Андрію Василіву, Уляні Бошко, подружжю Мар’яні й Ігорю Гаврилюкам.

Пластуни сподіваються на плідний та щасливий рік.

Наш кор.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2021/10/plastova-stanytsya-nadvirna-provela-svyato-oseni/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.