- Народна Воля - http://volya.if.ua -

У Надвірнянському лісництві спортсмени-олімпійці висадили молодий ліс

Posted By Модератор On 15.10.2021 @ 11:41 In Акцент | No Comments

Нещодавно у рамках програми «Маштабне Заліснення України» та ініціативи проекту «Олімпійці Прикарпаття за чисте довкілля» Національного Олімпійського комітету України на території Надвірнянського держлісгоспу під керівництвом т.в.о директора ДП «Надвірнянський лісгосп» Івана Кузюка провели осінню посадку лісових культур.

4 [1]

Зокрема, у Надвірнянському лісництві у кварталі 1 діл 7 в урочищі «Потоки» спільно з працівниками лісового господарства до акції долучилися: олімпійський чемпіон Сергій Бубка, спортсмени-олімпійці Сервін Сулейманов, Неля Непорадна, Ірина Шепетюк, Тетяна Ляхович, Дарія Згоба, Надія Діденко, Валерій Фальов, Володимир Бощук, вихованці СДЮСШ ОР № 1, голова ОДА Світлана Онищук, т. в. о. начальника обласного управління лісового та мисливського господарства Олег Ярошик, голова Надвірнянської міської ради Зіновій Андрійович, голова РДА Володимир Пасько, відповідальні працівники райдержадміністрації та журналісти.

Перед початком робіт провели інструктаж щодо правильного висаджування саджанців. Учасники акції разом із колективом підприємства висадили понад 4 тис саджанців: ялиці білої, модрини європейської, горіха чорного, дугласії, дуба червоного.

ліс [2]

Голова ОДА Світлана Онищук зазначила, що висаджування дерев – це наш внесок в озеленення області та спільна боротьба із кліматичними змінами. «Висловлюю вдячність всім, хто долучається до озеленення країни та дбає про наше спільне майбутнє».

6 [3]

«До створення лісових культур на цій ділянці лісівники підійшли творчо, – розповів Олег Ярошик – Для заліснення ми обрали п’ять видів дерев. Це горіх чорний, дуб червоний, ялиця біла, дугласія та модрина. Лісові культури символізують п’ять олімпійських кілець, що відповідають п’яти континентам».

Володимир Пасько наголосив, що висадка дерев – це не лише наш внесок в озеленення країни. Це наш внесок у боротьбу з глобальним потеплінням. І завдяки таким ініціативам кожен з нас може долучитися до важливої справи.

Президент НОК Сергій Бубка мовив, що ініційована комітетом акція вийшла на міжнародну арену, оскільки про озеленення власної країни дбають чимало спортсменів-олімпійців.

Хтось із гостей вперше висаджував ліс, хтось уже долучався до лісівничої роботи, проте всі задоволені результатами спільної праці.

Проведення таких акцій вже давно стало хорошою традицією, яка об’єднує людей навколо благородної справи. Вона навчає цінувати працю та дбати про ліс і довкілля рідного краю, інформує ДП «Надвірнянський лісгосп».


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2021/10/u-nadvirnyanskomu-lisnytstvi-sportsmeny-olimpijtsi-vysadyly-molodyj-lis/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2021/10/41.jpg

[2] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2021/10/ліс.jpg

[3] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2021/10/61.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.