- Народна Воля - http://volya.if.ua -

«Допомагати – це зовсім не важко», – соціальне служіння у Надвірній

Posted By Модератор On 19.11.2021 @ 13:32 In Благодійність,Суспільство | No Comments

Продовжуючи тему соціального служіння, котра має на меті привернути увагу суспільства та небайдужих людей до нелегкого життя і вкрай важкого становища бідних, безхатьків, знедолених, Українська Греко-Католицька Церква, як та добра і турботлива мати, розпочала 2020 року Божого безстрокову акцію «Нагодуй бідного».

Будзак [1]

Акцію підтримали люди у всіх куточках нашої України й надалі продовжують із ще більшою завзятістю та рішучістю відгукуватися на потреби тих, котрі не мають нічого й нікого. Адже так багато довкола людей, котрі не мають елементарних речей для проживання, не мають ані одягу, ані їжі, ані житла над головою. Людей, котрі мають власні й дуже цікаві історії, але опинилися за межею бідності.

карітас [2]

Підтримуючи цю безстрокову акцію, нині знайомимося із новими людьми, котрі дбають про добробут та затишок інших. Уже з 2001-го у Надвірній працює благодійна організація БФ «Caritas Nadvirna» (директор о. Андрій Будзак), котра займається соціальною працею не тільки у самому місті, але й районі. На сьогодні у місті працює благодійна їдальня, котра щоденно годує понад 40 людей. Соціальні робітники не забувають і за одиноких старших краян, відвідуючи їх у домівках. При «Карітасі-Надвірна» діє послуга соціального таксі, яка перевозить людей на інвалідних візках. Тут також кожен бідний та потребуючий може підібрати для себе одяг, взуття та засоби особистої гігієни. Може також і переночувати, бо є кімната для нічного перебування для двох осіб.

При «Карітас-Надвірна» також діє самодопомога для осіб з інвалідністю, до якої входять 5 людей із синдромом Дауна й аутизмом. На волонтерських засадах відкрито кафе «Ковчег», де можуть працювати особи з обмеженими фізичними можливостями. Також діє «Клуб Успішного Батьківства», який надає допомогу батькам та їхнім хворим дітям, інформує пресслужба Коломийської єпархії УГКЦ.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2021/11/dopomahaty-tse-zovsim-ne-vazhko-sotsialne-sluzhinnya-u-nadvirnij/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2021/11/Будзак.jpg

[2] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2021/11/карітас.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.