- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Нові «швидкі» для медиків Надвірнянщини

Posted By Модератор On 12.11.2021 @ 14:28 In Новини | No Comments

На початку тижня директор комунального некомерційного підприємства «Обласний клінічний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Івано-Франківської обласної ради» Мирон Матейко передав Надвірнянській станції екстреної швидкої медичної допомоги два нових автомобілі екстреної медичної допомоги «Citroen» та «Volkswagen», придбані за кошти держбюджету у рамках програми державних медичних гарантій.

12 [1]

Голова Надвірнянської міської ради Зіновій Андрійович та заступники міського голови Олег Йосипенко і Ярослав Гундяк, голова районної ради Олександр Кеніз та його заступник Іван Жигалюк привітали надвірнянські бригади екстреної меддопомоги з отриманням нового спеціалізованого автотранспорту, які освятив протопресвітер Надвірнянський УГКЦ о. Андрій Бакота.

Зіновій Андрійович зазначив, що завдяки покращеної матеріально-технічної бази та оновленої дорожньої інфраструктури «швидкі» зможуть оперативно доставляти пацієнтів до лікувальних закладів. Подякував чудовому працелюбному медичному колективу, який усе робить для того, щоб врятувати людське життя.

Завідувачка Надвірнянської станції Марія Омелян розповіла, що нові реанімобілі – це кращий і швидший доїзд до хворого, особливо у гірській місцевості, це – повнопривідні автівки і наповнені вони великою кількістю медичного обладнання. Така маленька лікарська амбулаторія на колесах допоможе медпрацівникам якісніше, краще і кваліфікованіше надавати першу меддопомогу потерпілому чи хворому, а також вчасно передавати життєвоважливі показники пацієнта у лікувальний заклад, куди його транспортуватимуть.

Працівники Надвірнянської станції екстреної меддопомоги за сприяння міської ради, керівників підприємств, установ, організацій Надвірної для спец­автівок облаштували навіс, аби вони не псувалися від дощу та снігу.

За словами медиків, наприкінці вересня Прикарпаття отримало 29 нових санітарних автомобілів на понад 62 млн. грн., які розподілили бригадам екстренної медичної допомоги структурним підрозділам в області. На сьогодні Надвірнянська підстанція має 6 спецавтомашин.

Наш кор.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2021/11/novi-shvydki-dlya-medykiv-nadvirnyanschyny/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2021/11/12.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.