- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Викрили медпрацівницю, яка вносила недостовірні дані про СOVID-вакцинацію

Posted By Модератор On 12.11.2021 @ 14:23 In Новини | No Comments

Задокументували протиправну діяльність фігурантки слідчі слідчого управління обласної поліції спільно зі співробітниками УСБУ в Івано-Франківській області під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

У ході проведення слідчих дій правоохоронці з’ясували, що до заступниці директора однієї з лікавальних закладів Івано-Франківщини звертались громадяни, які не бажали вакцинуватися, однак хотіли отримати свідоцтво про вакцинацію у застосунку «Дія». Медпрацівниця незаконно вносила персональні дані громадян в електронну систему охорони здоров’я «eHealth» через програму «Medics» як, нібито, вакцинованих. «Клієнтів» лікар знаходила через знайомих та коштувала така «послуга» 2500 гривень.

Під час санкціонованих обшуків за місцем роботи фігурантки кримінального провадження правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку, медичні й інші документи. Встановили, що впродовж жовтня у цій лікарні внесено у систему значну кількість осіб з майже всіх регіонів України, стосовно яких є достатні підстави вважати, що їх вакцинація не здійснювалася.

Наразі вирішують питання повідомлення зловмисниці про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 362 (Несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп’ютерах), автоматизованих системах, комп’ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї) Кримінального кодексу України, зазначає сектор комунікації поліції Івано-Франківщини.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2021/11/vykryly-medpratsivnytsyu-yaka-vnosyla-nedostovirni-dani-pro-sovid-vaktsynatsiyu/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.