- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Журналістський пленум в Яремчі

Posted By Модератор On 05.11.2021 @ 13:51 In У світі журналістики | No Comments

29 жовтня на базі Карпатського національного природного парку під головуванням секретаря НСЖУ, відповідального секретаря ОСЖ НСЖУ Вікторії Плахти відбувся черговий пленум правління Івано-Франківської обласної спілки журналістів НСЖУ, яка об`єднує зараз понад 600 спілчан.

журнал [1]

Підбито підсумки роботи обласного журналістського осередку за два останні роки, схвалено рішення щодо проведення звітно-виборних зборів у первинних організаціях НСЖУ та ХІІІ звітно-виборної конференції обласної спілки журналістів. Відповідно до рішення збори заплановано провести впродовж цього року – січня 2022-го, а звітно-виборну конференцію – 25 лютого 2022 року.

На пленумі йшлося і про головний виклик для місцевих газет – карколомні зміни, що відбуваються з доставкою преси. Члени правління – головні редактори газет Валентина Близнюк (Коломия), Ігор Терлецький (Городенка), Іван Гриджук (Надвірна), Дмитро Кіращук (Верховина), власкор газет «Вісті…» й «Порадниця» у західному регіоні України Михайло Мазур, генеральний директор ТРК «РАІ» Андрій Русиняк наголосили: особливо тривожить, що саме в такий момент – коли триває передплата на газети на наступний рік – «Укрпошта» запроваджує у ряді областей, у т. ч. й Івано-Франківській, перехід на роботу пересувних відділень. З одного боку, люди у селі звикли до своїх листонош, подеколи порівнюють їх із соціальними працівниками. З іншого боку – працівники пересувних відділень не тільки мало знають потенційних передплатників, а часто не мають часу на оформлення передплати. Свої пропозиції з цього питання висловив також член правління, представник Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Ігор Маслов.

Створена робоча група для підготовки звернення щодо відновлення роботи поштових відділень, яке скерують до керівництва «Укрпошти». Згадана проблема обговорена на засіданні виконкому Городенківської міської ради, під час онлайн-наради активістів НСЖУ за керівництвом «Укрпошти», на якій загострив увагу головний редактор Городенківської газети «Край» Ігор Терлецький, подано відповідне звернення Верховинських райдержадміністрації і районної ради з ініціативи Верховинської газети «Верховинські вісті» народному депутатові України Володимирові Тимофійчуку для вирішення питання на найвищому рівні в «Укрпошті». У Надвірнянському районі поки що працює пересувне відділення щотижня у вівторок і четвер у селах Камінне, Середній Майдан, а у Вишнівцях та Глинках – тільки у четвер.

Правління обговорило й низку інших питань, зокрема, що стосувалися первинних журналістських осередків: ліквідації Коломийського міського і редакції газети «Галицький кореспондент» й створення у «Прикарпатській інформаційній корпорації-ПІК» та Агенції «Фіртка», а також сплати членських внесків тощо.

Пленум відбувся в екотуристичному візит-центрі Карпатського національного природного парку (м. Яремче) – першому й одному з найбільших в Україні природних парків. Директор національного парку Володимир Слободян і начальник відділу еколого-освітньої роботи Леся Гайдук презентували творчим гостям установу, розповіли про їхні досягнення й напрацювання, науково-дослідну роботу, туристичні маршрути, рекреаційні пункти, екологічні та науково-пізнавальні маршрути.

Опісля члени Правління і Ревізійної комісії обласної спілки журналістів, інші учасники пленуму пройшлися Ведмежою стежкою, погодували оленів, козуль і кабанів, красенів павичів та голубів, помилувалися й іншим птаством, яке водиться у Карпатах. Журналісти наочно переконалися і з ще глибшим розумінням поставилися до проблеми охорони і збереження флори й фауни наших рідних Карпат.

Наш кор.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2021/11/zhurnalistskyj-plenum-v-yaremchi/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2021/11/журнал.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.