- Народна Воля - http://volya.if.ua -

У Переріслянській громаді готують собі зміну

Posted By Модератор On 17.12.2021 @ 15:31 In Громадськість | No Comments

Зі шкільної лави – у депутати. Поки що молодіжного парламенту. Днями у Переріслянській територіальній громаді відбулася перша сесія молодіжного парламенту, який складається із 15 юних депутатів.

Їх обрали на справжніх виборах (з усіма атрибутами), що проходили у 5-ти округах, відповідно до кількості населених пунктів ТГ. Із 10-ти кандидатів обирали по троє з кожного округу. Це – учні ліцеїв, гімназій територіальної громади.

Молоді парламентарі на першому сесійному засіданні затвердили лічильну комісію, а також сформували профільні депутатські комісії. Зокрема, з питань учнівської етики, регламенту, учнівської діяльності; спорту, культури, художньої самодіяльності; з питань якості освіти, захисту прав дітей і молоді.

За словами очільника Переріслянської громади Володимира Молдавчука, реалізація такого проекту як молодіжний парламент сприяє підвищенню самосвідомості у молодих людей, уможливлює побачити самого себе у суспільстві, мобілізує й активізує юнь на впевнені дії задля власного розвитку, самовдосконалення.

Молодіжний парламент – це дорадчий орган, рішення якого братимуть до уваги на сесії Переріслянської сільської ради, уточнив Володимир Молдавчук і висловив сподівання, що це стане першим кроком у підготовці знаючої і компетентної молоді до участі у виборах в органи місцевого самоврядування. Тому вже зараз у цій громаді серйозно задумуються над підготовкою гідної зміни у керівництві Переріслянської громади.

Вл. інф.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2021/12/u-pererislyanskij-hromadi-hotuyut-sobi-zminu/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.