- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Обговорювали важливі питання зі старостами і перевізниками громади

Posted By Модератор On 04.02.2022 @ 15:26 In Громадськість,У міській раді | No Comments

У Надвірнянській міській раді на нараді зі старостами старостинських округів Надвірнянської міської територіальної громади обговорили питання: про роботу із патронатними сім’ями; створення добровільних пожежних частин; Covid-19: ситуація в громаді; роботу закладів харчування; організацію перевезень на приміських автобусних маршрутах загального користування, які не виходять за межі однієї територіальної громади; про доцільність працівника благоустрою у старостинських округах (старости мають надати пропозиції та кандидатуру відповідно).

На нараді детальніше ознайомили із поняттям «сімейний патронат», про терміни перебування дітей у патронатних сім’ях та про кошти, які держава оплачує за цю послугу. Учасникам роздали тематичні брошури і домовились про співпрацю у згаданому напрямку, розповіла служба у справах дітей міської ради.

Одним з актуальних питань для Надвірнянської міської територіальної громади є налагодження міського та приміського пасажирського автобусного перевезення у межах громади.

У зв’язку зі змінами у Законі України «Про автомобільний транспорт» чинні договори, укладені із Надвірнянською РДА про організацію перевезень пасажирів на автобусному маршруті загального користування, укладені до набрання чинності цим Законом, діють до закінчення строку дії таких договорів. За станом на 31січня ц. р. діють старі договори.

Надалі Надвірнянська міська рада стає організатором перевезень на приміських автобусних маршрутах загального користування, які не виходять за межі однієї територіальної громади, пояснив Надвірнянський міський голова Зіновій Андрійович.

На основі конструктивних пропозицій жителів, які зміни вони б хотіли побачити щодо покращення транспортних послуг, і пропозицій старостів старостинських округів громади та підприємців, котрі займаються пасажирським транспортним перевезенням, розроблять та сформують єдину маршрутну карту, паспорт, що буде зручним для громади, відкриють нові маршрути та сформують нові графіки руху. Розпочнеться новий процес проведення конкурсів на перевезення. Надвірнянська міська рада зацікавлена, щоб сполучення нашої громади стало зручне та комфортне.

У коментарях на FB-сторінці виникало питання і про тариф. «Тому ми вели листування з Антимонопольним комітетом, оскільки є законодавство і ми повинні приймати рішення яке буде відповідати законодавству. Договором затвердимо паспорт маршруту, в якому буде прописана таблиця вартості згаданого маршруту. Якщо перевізник захоче змінити ціну на проїзд, ми будемо розглядати пропозиції.

На основі робитимемо зміни у паспорті маршруту. Має бути прозорий механізм роботи. Якщо виникнуть порушення зі сторони перевізника – договір розірвуть в односторонньому порядку. Діти до 14 років мають їздити безкоштовно!», зазначив міський очільник.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2022/02/obhovoryuvaly-vazhlyvi-pytannya-zi-starostamy-i-pereviznykamy-hromady/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.