- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Спочатку – в притулок, а потім – до зоопарку в Африку

Posted By Модератор On 04.02.2022 @ 14:45 In Акцент,Природа,Суспільство | No Comments

Останніми днями у засобах масової інформації набуло резонансу питання щодо утримання в неволі тварини екзотичного для України виду – лева (Pantera leo), який перебуває у приватній власності у с. Старуня у Богородчанщині.

Після цього левом зацікавилися правоохоронці й екологічна інспекція. Адже півторарічна тварина тікала із подвір`я господаря. За словами селян, звіра бачили і на полі, і на заправці біля сільського кафе і, звісно ж, без намордника. Тому наводив страх на місцевих жителів. Селяни бояться, що одного разу власник не втримає 160-кілограмову тварину і лев побіжить селом.

Господар Роми (кличка тварини) пояснив, що викупив на Київщині лева ще кошеням, аби врятувати від загибелі. Він його відгодував та вилікував, планував збудувати для нього величезний вольєр. Дозвіл на утримання власник обіцяв оформити, коли буде готовий вольєр, а також запевняв, що лев не кусається.

Зоозахисники бачать один вихід із ситуації – віддати лева до реабілітаційного центру диких тварин, а надалі – до спеціальних заповідників Африки.

Державна екологічна інспекція Карпатського округу повідомила, що вона зв’язалась із декількома притулками тварин із клопотанням прийняти лева на тимчасове утримання. У результаті перемовин досягнуто домовленості із благодійною організацією «Міжнародний благодійний фонд «Порятунок диких тварин», який погодився взяти лева на тимчасове утримання.

Власник тварини пообіцяв добровільно передати лева у притулок. Узгоджується процедура передачі. Це питання перебуває на контролі Державної екологічної інспекції Карпатського округу.

Після адаптації у притулку, тварину в рамках міжнародної співпраці передадуть в один із національних парків Африки для проживання у напіввільних природних умовах.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2022/02/spochatku-v-prytulok-a-potim-do-zooparku-v-afryku/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.