- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Укріпили береги річок у Надвірнянщині

Posted By Модератор On 04.02.2022 @ 15:20 In Акцент,Депутати за роботою | No Comments

Народний депутат України Василь Вірастюк на своїй ФБ-сторінці повідомив, що проінспектував виконання робіт з відновлення та укріплення берегів на трьох об’єктах у тих громадах, яким йому вдалося посприяти у вирішенні питань додаткового фінансування за рахунок соціально-економічної субвенції у 2021 році.

«У червні стихія-2020 наробила немало лиха на Франківщині, тому питання берегоукріплення є вкрай актуальним для багатьох населених пунктів мого 87-го округу. На жаль, громади не в змозі силами місцевого бюджету в повному обсязі провести укріплення чи відновлення берегів річок. Тому одразу в перші тижні моєї роботи у Верховній Раді України разом із головами територіальних громад оглянули об’єкти і визначили їх пріоритетність. Тож, за кошти платників податків з мого фонду соцеконому за минулий рік укріпили та відновили 5 берегів.

Село МАКСИМЕЦЬ. Пасічнянська територіальна громада торік отримала додаткових 2 млн. 384 тис. 40 грн. із держбюджету для завершення укріплення 250 м лівого берега річки Бистриця Надвірнянська уч. Центр у селі Максимець Зеленської сільської ради.

Село СТРИМБА. 83 м берегоукріплення на р. Стримба вздовж вул. Гонти нам вдалося відновити завдяки бюджетним коштам з мого фонду соцеконому 628 084 грн. Щоб ліквідувати наслідки стихії 2020 року Надвірнянська ТГ використала для укріплення берега 500 метрів кубічних каменю.

Село ЛІСНА ТАРНОВИЦЯ. Відновили 46 м берегоукріплення річки Стримба вздовж вулиці Шевченка (у районі пішохідного мостового переходу), залучивши 401 020 грн.

834 тонни габаритного каменю використали для відновлення 94 м берегоукріплення на річці Стримба у межах вул. Довбуша. Надвірнянська ТГ просила для виконання цих робіт 596 769 грн.

Смт. ЛАНЧИН. 2 млн. 100 тис. грн. отримала Ланчинська селищна територіальна громада для проведення відновлення берегоукріплення (капітального ремонту) потічка Урюк біля господарства І. Цимбала у Ланчині.

Лише за півроку роботи у парламенті мені вдалося залучити 6 млн. 109 тис. 913 грн. для часткового подолання наслідків стихії 12-24 червня 2020 року.

Повінь зруйнувала та пошкодила лише на території Делятинської селищної ради: майже 4 км берегів річок, 1,3 км водозахисних дамб, 17 км дорожнього полотна на автошляхах, 8 автомобільних та 15 пішохідних мостів.

Перелік об’єктів, які потребують відновлювальних робіт з ліквідації наслідків стихії-2020, великий. Але маленькими та спільними кроками з місцевою владою нам вдається це змінювати!», розповів Василь Вірастюк.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2022/02/ukripyly-berehy-richok-u-nadvirnyanschyni/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.