- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Розпочали весняно-польові роботи на території нашої області

Posted By Модератор On 25.03.2022 @ 14:07 In Новини | No Comments

Проблеми проведення комплексу весняно-польових робіт у 2022-му обговорили депутати обласної ради на засіданні постійної комісії обласної ради з питань аграрної політики, земельних відносин та розвитку гірських територій.

Ключовими темами обговорення стали можливості оптимального розширення площ під посів культур, забезпечення аграріїв пальним, насінням, засобами захисту і добривами. Водночас аграрії наголошують на необхідності зараз розширювати посівні площі культур, які у мирний час не планували. Йдеться, зокрема, про зернові й овочеві культури.

«Ми знаємо скільки областей України не має можливості вести сільське господарство через воєнні дії. Тому ті області, де це можливо, звичайно працюватимуть. Розуміємо свою відповідальність у тому, що наскільки ефективно ми зараз спрацюємо залежить не тільки наша безпека, але й всієї України», – наголосила голова комісії Орися Книшук.

У департаменті агропромислового розвитку ОДА акцентують, що посівна у 2022 році буде найскладніша за всю історію незалежності України, але аграрії планують засіяти не менші площі, як зазвичай. «Ми очікуємо, що продовольчої кризи не буде. Озимі зернові добре перезимували. Аграрії зараз успішно завершили перші підживлення. Це основний урожай, який гарантуватиме продовольчу безпеку, зокрема, йдеться про борошно і хліб», – відзначив керівник профільного департаменту Іван Андріїшин.

Посадовці також зауважили, що зараз держава гарантує кредитування аграріїв під 0% річних. Так, 80% зобов’язань бере на себе держава, 20% – застава господарства, яке може брати кредит на півроку для проведення посівної, зазначає прес-служба обласної ради.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2022/03/rozpochaly-vesnyano-polovi-roboty-na-terytoriji-nashoji-oblasti/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.