- Народна Воля - http://volya.if.ua -

У Надвірнянському держлісгоспі завершено весняну посадку лісових культур. Важливо в умовах воєнного часу дотримуватись тиші у зв`язку з відтворенням лісової фауни

Posted By Модератор On 20.05.2022 @ 11:55 In Акцент,До відома краян | No Comments

Із початку повномаштабної війни рф проти України працівники лісового господарства переведені в особливий режим роботи та продовжують висаджувати молоді ліси. У ДП «Надвірнянський лісгосп» завершилась лісокультурна кампанія, незважаючи на війну.

ліс [1]

У рамках виконання програми Президента України «Зелена країна» лісівники в усіх дев`яти лісництвах висадили основні лісоутворюючі породи, зокрема: бука, ялиці, смереки, модрини, явора на загальній площі 32,6 га. Разом із працівниками природного заповідника «Горгани», зокрема, у Бухтівецькому лісництві висадили у кв. № 72, вид. 3 на площі 0,8 га 2000 штук сіянців головних лісоутворюючих порід: із них 1200 – ялини європейської, 400 – ялиці білої, 400 – бука лісового.

Працівники управлінського апарату лісгоспу також взяли участь у лісокультурній кампанії, висадивши у Зеленському лісництві на одногектарній площі понад 4 тисячі саджанців основних лісоутворюючих порід.

У ці дні розпочалася підготовка до робіт з догляду за лісовими культурами, які висаджені у минулі роки. У зв`язку з пожежонебезпечним періодом адміністрація і колектив лісгоспу вживають заходів щодо попередження пожеж на лісових площах шляхом обмеження відвідування лісів людьми і транспортом. Для цього встановлені відповідні попереджувальні знаки, перекриття доріг шлагбаумами тощо.

Важливим зараз є сезон тиші, вимог якого треба дотримуватися навіть в умовах воєнного часу. Лісівники проводять роз`яснювальну роботу із жителями та бажаючими побувати на природі щодо недопущення надмірного шуму у лісах у ці весняні дні у зв`язку з відтворенням лісової фауни. Це потрібно для того, щоб наше нинішнє і майбутнє покоління мало змогу не лише відпочивати на лоні природи, але й любуватися лісовими мешканцями.

На цьому наголошують в адміністрації державного підприємства «Надвірнянське лісове господарство».


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2022/05/u-nadvirnyanskomu-derzhlishospi-zaversheno-vesnyanu-posadku-lisovyh-kultur-vazhlyvo-v-umovah-vojennoho-chasu-dotrymuvatys-tyshi-u-zvyazku-z-vidtvorennyam-lisovoji-fauny/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2022/05/ліс.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.