- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Зібрали гуманітарний вантаж для Київщини

Posted By Модератор On 06.05.2022 @ 11:43 In В обороні держави,Новини | No Comments

Керівник штабу «Пласт», що дислокується у «Просвіті», Олена Пиндзин поінформувала, що робота волонтерів не припиняється ні на день. Зранку і до пізнього вечора тут приймають, збирають, сортують і відправляють гуманітарні вантажі для наших захисників на фронт, а також для переселенців із зони активних бойових дій.

Потреби – завжди ті самі, каже п. Олена й уточнює:

- Зокрема, це продукти харчування тривалого зберігання, медикаменти. Водночас нашим хлопцям на передову вкрай необхідні зараз елементарні будівельні матеріали: цвяхи, лопати, сокири, церата тощо. Також виникла гостра проблема з нестачею пального. Автомобільний транспорт, водії є, проте немає чим заправити. Думають волонтери-пластуни зорганізувати ще один благодійний ярмарок для збору коштів. На сьогодні продовжують формувати гуманітарний вантаж для внутрішньо переміщених осіб у Запорізьку область. Минулого тижня допомогу відправили в Обухівський волонтерський центр на Київщині для жителів Ірпеня, Бучі, Чернігова та інших тяжко зранених війною міст Великої України.

Уже тринадцятий гуманітарний вантаж для жителів м. Маріуполя волонтери організували у взаємодії з тележурналісткою ТРК «Надвірна» Світланою Гаєвською – координатором-волонтером цієї допомоги упродовж воєнного часу, а також при підтримці Всеукраїнського об`єднання воїнів АТО «Прикарпаття» під орудою депутата районної ради Юрія Остапчука.

Олена Пиндзин констатувала: – Тепер відчувається, що у краян поступово вичерпуються ресурси… Якщо раніше вдавалося зібрати вантаж і відправляти транспорт по декілька разів на тиждень, то нині доводиться дещо рідше…

Та попри тимчасові проблемні моменти у тилу, пластуни-волонтери разом з усіма жителями Прикарпаття твердо вірять у Перемогу над російським фашизмом, щодня наближаючи її добрими справами.

Вл. інф.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2022/05/zibraly-humanitarnyj-vantazh-dlya-kyjivschyny/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.