- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Одинадцята велопроща надвірнянців до Погоні

Posted By Модератор On 03.06.2022 @ 12:40 In Новини | No Comments

29 травня із самісінького ранку група велосипедистів із Надвірнянської громади зібралася біля міської ратуші, аби з благими та добрими намірами приєднатися у молитві за Україну на прощі у Погінському монастирі Успіння Матері Божої, що у Тисменицькому районі.

Організатори – Надвірнянський міський голова Зіновій Андрійович та міська рада.

Це вже одинадцята за рахунком поїздка до святого благодатного місця. Понад два десятка учасників роверового клубу «Срібний ніпель», серед яких наймолодші 7-8-річні хлопчики та найстарший 82-літній надвірнянець Михайло Григораш, на своїх двоколісних транспортник засобах, здолавши понад 40 кілометрів, прибули у монастир. Тут полинули у молитвах до Всевишнього, до Пресвятої Богоматері, випрошуючи для України якнайшвидшої перемоги у війні з російським агресором-окупантом, встановлення миру, захисту й Божої опіки для кожного воїна, який стоїть на захисті незалежності нашої рідної України.

Разом із колегами-однодумцями Михайло Григораш проїхав чималий шлях до одного з найулюбленіших відпустових місць. «Важко трохи, звичайно, особливо на підйомах, адже Надвірна – у горах, але дорогу все ж додаю. Потрібно трудитися і все буде добре», – зізнається він і додав, що протягом багатьох років і донедавна бував у піших прощах до Зарваниці. Разом із прочанами, серед яких і його діти й онуки, проходили триденний шлях із Надвірної до відомого відпустового центру на Тернопіллі. За його словами, сили в такому віці дає лише Бог.

Прочани протягом тригодинного шляху в один бік – з Надвірної до Погоні, відпочивали недовго. У Погоні їх відпочинок – це Літургія і загальна молитовна програма, відгукнувся релігійний сайт «RISU».

Зіновій Андрійович зазначив, що «Бог дає надію тим, хто мріє. Дає чудо тим, хто вірить. І ніколи не залишає тих, котрі йдуть за ним. Молимося за мир в Україні, за наших захисників та усіх тих, котрі із гідністю віддали життя в боротьбі із рашизмом! Молімося та підтримуймо! Бог збереже наших воїнів і нашу Україну! Слава Богу за все!».

У боротьбі з ворогом щира молитва також є невід’ємною частиною нашого шляху до омріяної перемоги.

Погінська обитель, що поблизу Івано-Франківська, відома далеко за межами Івано-Франківщини саме завдяки своїй чудотворній іконі Пресвятої Богородиці. Протягом не одного століття чисельні паломники, які прибували сюди, згодом свідчили про чудесні зцілення від недуг, виконання тих чи інших прохань.

Наш кор.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2022/06/odynadtsyata-veloproscha-nadvirnyantsiv-do-pohoni/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.