- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Соляний бум у Молодкові…

Posted By Модератор On 03.06.2022 @ 12:39 In Новини | No Comments

Такої кількості відвідувачів соляного джерела, як за останній тиждень у Молодкові, не пам`ятають. Хоча зазвичай сюди приходять, щоб набрати соровиці як місцеві жителі, так і гості.

Та коли з прилавків магазинів почала зникати сіль, саме тоді і збільшився попит на Молодківську СОРОВИЦЮ і вона набула ще більшої популярності.

Безимени-1 [1]

Із діда-прадіда у Молодкові виварювали сіль із соляної ропи. За словами старожилів, у роки голоду її навіть вимінювали за хліб. Взялися до давнього ремесла і працівники місцевого будинку культури з ініціативи художнього керівника Уляни Пилип`юк. Наваривши солі та розробивши її етикетку, ми навіть взяли участь у благодійному ярмарку для ЗСУ, який організував НСОУ «Пласт» у Надвірній 17 квітня. А гурманці нас навчила виготовляти місцева жителька Марія Іванків. Гурманцями у Молодкові називають топки вивареної солі. Саме вони зображені на головних атрибутах села.

Дізналися про соляне джерело з соціальних мереж і кореспонденти ТСН Алла Пасс та Роман Дутчак і також завітали до Молодкова, щоб на власні очі переконатися, що у час дефіциту солона ропа у вільному доступі та ще й безкоштовно, інформує Молодківський старостинський округ.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2022/06/solyanyj-bum-u-molodkovi/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2022/06/Безимени-1.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.