- Народна Воля - http://volya.if.ua -

У Надвірній у дитяче свято пошанували маленьких та юних українців

Posted By Модератор On 03.06.2022 @ 12:49 In Тема дня | No Comments

дует [1]

Міжнародний День захисту дітей, який ми щорічно відзначаємо 1 червня, – це чудове і світле свято. Воно символізує дитинство, радість, посмішки. Але не цієї весни і не цього першого літнього дня, бо ми згадуємо 243 невинні дитини, які загинули від рук російських катів-загарбників, 446 – поранені, а сотні діточок – осиротіли, бо війна назавжди забрала в них татуся і матусю.

285490609_436297131656155_1 [2]

У Надвірній на майдані Шевченка того дня організували акцію – тихий перформанс пам’яті про маленьких українців – на бруківку у формі території України виклали 243 дитячі іграшки і вшанували хвилиною мовчання загиблих дітей. Священнослужителі відправили поминальну панахиду і помолилися за діток, які не дочекалися цього Дня і вже більше ніколи не зможуть обійняти своїх батьків, рідних, не зустрінуться з друзями та своїми однолітками…

концерт [3]

Водночас дітям нашої громади вирішили подарувати хоч трохи позитиву і святкового настрою. За ініціативи міської ради спільно зі службою у справах дітей, управлінням освіти та Центром позашкільної освіти Надвірнянської міської ради організували святкову програму в охайно прибраному парку ім. І. Франка. Відбулися турнір з міні-футболу, всілякі спортивні конкурси. А танцювально-пісенно-музичні номери розвеселили і приємно потішили дітей, батьків, гостей та всіх присутніх.

Долучилися до святкового дійства й учасники клубу «Краснодвір», які влаштували біля міського замку майстер-класи, середньовічні забави, презентували ляльку-мотанку заввишки у людській зріст – як символ та оберег українського роду. Малята та юнацтво ласували морозивом, а кошти за нього зібрали на підтримку ЗСУ.

Дітки отримали подарунки за найкраще привітання захиснику України, зарядилися позитивними емоціями, враженнями, змогли хоч трошки відволіктися та відпочити.

Очільник громади Зіновій Андрійович побажав маленьким та юним українцям мирного неба, здоров’я, бути міцними, дужими, щоб втілити у життя свої мрії. Вони мають посміхатися, повинні мати дитинство! А ми, дорослі, як можемо для цього працюємо, захищаємо, оберігаємо.

Вл. інф.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2022/06/u-nadvirnij-u-dytyache-svyato-poshanuvaly-malenkyh-ta-yunyh-ukrajintsiv/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2022/06/дует.jpg

[2] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2022/06/285490609_436297131656155_1.jpg

[3] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2022/06/концерт.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.