- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Надвірнянська станиця Братства ОУН-УПА: з вірою і силою у нашу перемогу

Posted By Модератор On 29.07.2022 @ 16:40 In Новини | No Comments

Тяжка звістка облетіла Надвірнянщину і гуцулів 15 травня 1954-го. Заграли сумну мелодію сопілкарі і трембітарі, віщуючи тривогу. Впала остання криївка-бункер у наших Карпатських Горганах на горі Березовачка. Пролито море крові. Народ пророче вірив, що з тої крові виросте покоління – молоде, загартоване до бою.

Теперішня війна поклала тяжкі карби на кожну родину. Надвірнянська станиця Всеукраїнського Братства ОУН-УПА не може стояти осторонь. Окремі песимісти у Надвірній заперечували потрібність існування нашої станиці (а було це напередодні війни у лютому 2022-го).

Я, як голова Надвірнянської станиці Братства ОУН-УПА, Євдокія Непеляк почала гуртувати довкола себе не тільки ветеранів і братчиків ОУН-УПА, але й учительство Надвірнянщини, сільських активістів. Мені довелося зібрати в єдиний міцний кулак добрі наміри. Так, як у 1940-1950-их роках села годували й одягали Українську Повстанську Армію, так і в наш час жодне село не стоїть осторонь.

Закипіла робота по селах. Вареники, закрутки, випічка, Великодні кошики з пишними пасками і різнобарвними галунками, а також тканина для потреб бійців ЗСУ. Надвірнянські щирі пакунки, дитячі малюнки, побажання швидкої перемоги і міцного здоров’я піднімають настрій і викликають щиру усмішку у наших воїнів і зігрівають їх теплом, коли у спеку, коли у дощ чи холод.

Дуже приємно, що у нас відсутня людська байдужість. З великою відданістю працює Марія Качанюк із Лісної Тарновиці – мати сина-фронтовика, бабуся дев’ятьох онуків і чотирьох правнуків. Домашні клопоти ще більше додають пані Марії сили і віри у нашій перемозі.

Тішуся тим, що добра Бандерівська справа живе у нашій Надвірнянській станиці. Дякую і низько кланяюсь Вам, дорогі волонтери і жителі сіл Надвірнянщини – м. Надвірна, сіл Перерісль, Волосів, Цуцилів, Фитьків, Гаврилівка, Парище, Лісна Тановиця, Делятин, Білі Ослави, Заріччя, Чорні Ослави, Чорний Потік, Пасічна і Пнів.

Просім у Господа Бога сил до наближення перемоги.

Слава Україні! Героям Слава!

 

Євдокія НЕПЕЛЯК,

голова Надвірнянської

станиці Всеукраїнського

Братства ОУН-УПА.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2022/07/nadvirnyanska-stanytsya-bratstva-oun-upa-z-viroyu-i-syloyu-u-nashu-peremohu/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.