- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Євген Баран: «Я читаю з любові…»

Posted By Модератор On 22.11.2022 @ 16:49 In Новини | No Comments

У Надвірнянській центральній міській публічній бібліотеці (ЦМПБ) відбулася творча зустріч із відомим літературним критиком, літературознавцем, вченим, кандидатом філологічних наук, доцентом Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника, есеїстом, Заслуженим працівником культури України, головою Товариства письменників і журналістів ім. І. Франка, лауреатом багатьох літературних премій Євгеном Михайловичем Бараном.

Завдяки постійній невтомній праці його науковий і творчий доробок вражає – він є автором багатьох книг літературно-критичних текстів та есеїстики, упорядником і співупорядником численних видань. До його думки та слова прислухаються. Він – правдивий, безкомпромісний, говорить: «Я не добрий критик, а справедливий». Євген Михайлович – особистість неординарна, спілкування з ним завжди цікаве, пізнавальне, корисне.

Так стало і цього разу. Говорили про його творчість, зокрема, про упорядковану ним книгу «Лицарі без жаху і без смерти», присвячену 115-річчю Головного командира УПА Романа Шухевича і 80-річчю УПА, щоденникові медитації-книги «Говорить Євген Баран» (2021), «З книги живих» (2021) та ін. Йшла мова про сучасний літературний процес, успіхи і проблеми у царині літератури у цей непростий час. Майже дві години спілкування пролетіли непомітно, у присутніх залишились гарні враження від зустрічі.

Дякуємо Євгенові Михайловичу за чудову зустріч, бажаємо нових успіхів в улюбленій справі!

Інф. Надвірнянської ЦМПБ.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2022/11/evhen-baran-ya-chytayu-z-lyubovi/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.