- Народна Воля - http://volya.if.ua -

«Карітас Надвірна» гостинно відкрив двері до оновленого шелтеру

Posted By Модератор On 04.11.2022 @ 12:42 In Духовність,Суспільство,Тема дня | No Comments

Священники [1]

У рамках проекту «Гідна допомога внутрішньо переміщеним особам у західній частині України», який фінансує Гуманітарний фонд для України (UHF), а також за підтримки «Карітас Україна» та Надвірнянської районної ради у приміщенні благодійного фонду «Карітас Надвірна» під орудою директора о. Андрія Будзака урочисто відкрили оновлений шелтер.

У Фонді зробили реконструкцію другого поверху та створили комфортні умови для людей, в яких жахлива війна забрала рідні оселі. Нині соціальний центр готовий прийняти майже сотню переселенців. Андрій Будзак пригадав: – Коли розпочалася війна, ці порожні великі зали заповнили ліжками і відразу поселилися люди. І сьогодні ми тут відкрили не просто шелтер, а школу любові тому, що Господь через наш «Карітас» учить усіх нас любити, надає можливість спричинитися до частинки доброти і співчуття. І тут, на території західної України, у такий нелегкий і трудний час, можемо дати прихисток тим, котрі приїжджають зі сходу. І не просто дати їм якесь місце для проживання, але дати частинку нашої уваги, нашого тепла і любові. Ми тут, у «Карітасі», зробилися уже такою великою родиною і я надіюся та думаю, що люди, котрі у майбутньому, після закінчення війни, як відновляться їхні місця, домівки й життя, поїдуть звідси і ту любов та піклування, які вони отримали тут, привезуть із собою. Бо «Карітас» – це та Божа любов, яку ми насправді пізнаємо у допомозі нашому ближньому.

діти [2]

У Центрі облаштували 14 додаткових кімнат, окремі спальні зони, санвузли, зони для приготування їжі, дитячу відпочинкову кімнату, належні побутові умови. Прихисток розташований на двох поверхах та має підвальне приміщення із захисним укриттям.

На відкриття завітав Архиєпископ і митрополит Івано-Франківський УГКЦ Владика Володимир Війтишин, якого із хлібом-сіллю привітали діти із сімей вимушено переселених осіб. Він здійснив чин освячення нового приміщення і промовив молитву за мир в Україні та перемогу нашої держави.

«Цей день тішить тим, що ми з вами об’єднані навіть у такий важкий час. Сьогодні ми всі працюємо для того, щоб у нашої нації було майбутнє. Завжди звертаймось до Бога, щоб отримувати Його благословення у всіх наших справах. І сьогодні Бог на нашому боці, тому що ми боронимо своє, рідне. Мені дуже приємно, що наша українська родина об’єднується з такою любов’ю один до одного. Завдяки праці багатьох людей ми можемо прийняти тут людей, які втратили свій дім чи змушені були тікати від небезпек війни», звернувся до присутніх Владика Володимир.

Розділити приємність урочистого заходу прибули також президентка «Карітас Україна» Тетяна Ставнича, протосинкел Коломийської Єпархії УГКЦ отець Роман Кіцелюк, директор БО «БФ «Карітас Коломия» отець Сергій Триф’як, декан Пнівський УГКЦ о. Богдан Михайлина, заступниця голови Івано-Франківської ОДА Людмила Сірко, голова районної ради Олександр Кеніз, Надвірнянський міський голова Зіновій Андрійович, Пасічнянський сільський голова Андрій Гунда, депутат обласної ради Сергій Волошин та представники місцевої влади.

Кеніз [3]

Отець Андрій Будзак згадав весь шлях розвитку Фонду за понад 20 років. Щиро подякував усім присутнім і тим, котрі долучилися до реалізації проекту, передусім, міжнародним донорам, благодійникам, керівництву «Карітас України» – президентці Тетяні Ставничій і представникам Гуманітарного фонду для України (UHF), зокрема, менеджеру проекту Олександрові Клюжеву.

За сприяння та вагомий внесок у реалізацію проекту окремі подяки о. Андрій Будзак вручив Олександрові Кенізу, голові Надвірнянської районної ради, яка виступає партнером у впровадженні цього проекту, а також будівельній бригаді, яка останні місяці, не покладаючи рук, створювала належні і гідні умови для проживання ВПО. А ще висловив подяку чеським друзям і партнерам – Charita Krnov і Monika Dudova, які завжди надавали і тепер у важкий час для нас продовжують надавати допомогу і підтримку.

На завершення урочистостей дітки з вимушено переміщених сімей заспівали патріотичні пісні, опісля – всі учасники виконали Духовний гімн України.

Вл. інф.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2022/11/karitas-nadvirna-hostynno-vidkryv-dveri-do-onovlenoho-shelteru/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2022/11/Священники.jpg

[2] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2022/11/діти.jpg

[3] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2022/11/Кеніз.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.