- Народна Воля - http://volya.if.ua -

19-а сесія Надвірнянської районної ради

Posted By Модератор On 10.02.2023 @ 12:17 In Депутати за роботою | No Comments

Цьогорічного 26 січня відбулася 19-а сесія Надвірнянської районної ради під орудою її голови Олександра Кеніза. На початку засідання депутати хвилиною мовчання вшанували пам`ять загиблих українських Героїв, які ціною власного життя боронили рідну землю від загарбників.

На засіданні обговорили понад 10 питань порядку денного.

Про результати діяльності Надвірнянської окружної прокуратури на території району за 2022 рік розповів її керівник Євгеній Карабін. – Упродовж минулого року до Єдиного реєстру досудового розслідування внесено 830 кримінальних правопорушень, що на 21,1 відсотка менше, ніж за аналогічний період 2021-го. Рівень злочинності на 10 тисяч населення склав 40,8 відсотків кримінальних правопорушень проти 51,7 відсотків у 2021-му. У порівнянні з 2021 роком торік зменшилася кількість особливо тяжких злочинів на 25 відсотків, тяжких злочинів – на 18 відсотків та нетяжких злочинів – на 22 відсотка. Завдяки скоординованим діям правоохоронців вдалося зменшити кількість зареєстрованих кримінальних правопорушень проти громадського порядку та моральності. У зв`язку з тим, що до нас надходять поранені військові, ми реєструємо кримінальні правопорушення, проводимо слідчі дії за фактами пошкодження військових Збройних Сил України, реєструємо провадження і проводимо слідчі дії. Тому статистика їх збільшилася.

За словами керівника прокуратури, під час війни в Україні Івано-Франківщина і, зокрема, Надвірнянський район вважаються найбезпечнішими територіями.

- Якщо говорити загалом по нашій області, – продовжив керівник прокуратури Євгеній Карабін, – то кримінальна ситуація у Надвірнянському районі найпростіша, тобто немає навантаження великого. Загалом в Україні Івано-Франківська область – одна із найменш злочинних. Можливо, це якраз завдяки працівникам поліції, котрі щоденно патрулювали території. Щодо переселенців – то на нашій території вони не вчиняють злочинів, ситуація – нормальна, немає якихось проблем, бо ведуть себе акуратно у нашому районі.

Районні обранці затвердили звіт щодо виконання районного бюджету за 2022 рік. Заступниця голови Надвірнянської РДА Леся Свідрак зазначила, що районний бюджет 2022 року виконано на 114,1 відсотка. Тобто, за власними надходженнями у районний бюджет надійшло 710,7 тисяч грн., надійшла у райбюджет субвенція з державного бюджету на виконання окремих видатків районних рад та субвенції з місцевих бюджетів на виконання Програм.

Про діяльність комунального підприємства «Аптека № 100» та його фінансовий план за минулий рік звітувала його завідувачка Тетяна Богдан. У непростий для країни час завдяки фаховим працівникам і керівництву цей заклад залишився на плаву та має бачення свого розвитку на 2023 рік. – Головним завданням було забезпечити життєво необхідними ліками онкохворих, дітей з інвалідністю, хворих на цукровий діабет, інсулінозалежним відпуск інсуліну. Також наше підприємство відпускає медпрепарати за програмою «Доступні ліки», до якої включені ліки від таких захворювань – серцевосудинні хвороби, цукровий діабет, нецукровий діабет, бронхіальна астма, розлади психіки та поведінки. Хворі звертаються до сімейного лікаря, котрий виписує електронний рецепт, з яким хворий приходить в аптеку й отримує потрібні ліки. Відпуск здійснюємо із Національною службою здоров`я України, з якою ми підписали договір. Також продовжують працювати наші аптечні пункти у віддалених селах, які знаходяться у ФАПах та амбулаторіях нашого району. Люди можуть придбати ліки першої необхідності, укладаємо договори з відповідальними особами. Торік мали чимало договорів із закупівлі аптечок у бомбосховища. Відповідно всі освітні установи ми забезпечили аптечками, – мовила вона.

Депутати також заслухали звіт т. в. о. директора ТРК «Надвірна» Ольги Калініченко за 2022 рік. Основне досягнення, за словами керівниці, перехід телебачення з аналогового мовлення на цифрове. Депутатів цікавила робота ТРК у військовий час, оперативність подання інформації та наповнення контенту місцевими подіями, а також фінансові питання районного мовника.

Депутати розглянули програму утримання об`єктів спільної власності територіальних громад, сіл, селищ, міст і району на 2023-й. Про це доповів Роман Кузюк, голова Фонду комунального майна району. Серед питань йшлося і про звільнення та призначення нового президента футбольного клубу «Бескид».

За відеосюжетом ТРК «Надвірна».


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2023/02/19-a-sesiya-nadvirnyanskoji-rajonnoji-rady/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.