- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Навічно попрощалися з Героєм ЮРІЄМ МОЛДАВЧУКОМ

Posted By Модератор On 12.05.2023 @ 10:42 In Пам`ять і шана | No Comments

29 квітня 2023 року в Заріччі з військовими почестями поховали загиблого у Бахмуті військовослужбовця, уродженця с. Поляниця МОЛДАВЧУКА ЮРІЯ ВАСИЛЬОВИЧА.

вічна [1]

Останні 10 років Юрій проживав у с. Заріччя разом із дружиною Надією та двома дітьми – донечкою Юлією та сином Артемом. Протягом 2022-го перед відправленням у зону бойових дій на схід України проходив спеціальне військове навчання в Англії.

Не судилося.., повернувся до родини у домовині, покритій блакитно-жовтим стягом. Повернувся Героєм, віддавши своє молоде життя за Україну, за майбутнє дітей, за наш із вами спокій…

«Заріччя в скорботі…. Заридали наші гори, не заплакали, як заридала вдова та сироти, батько та родина за своїм чоловіком, сином, батьком, братом – воїном світла Молдавчуком Юрієм Васильовичем, 10.05.1991 року народження, який віддав найдорожче, що мав – своє життя за нас, за Україну. Загинув у найгарячішій точці землі – Бахмуті. Щирі наші співчуття та доземний уклін перед Героєм та його родиною. Нехай Господь допоможе вам перенести біль великої втрати. Герої – не вмирають», у скорботному слові написала староста села Заріччя Любов Яворська.

На похорон Юрія зібралося багато побратимів, односельчан, знайомих та друзів, голова громади та багато односельців воїна-захисника із с. Поляниця, всі, котрі любили, знали, котрі молилися за його щасливе повернення додому. Священнослужителі відправили Чин похорону.

Хто за життя знав Юрія – згадують про нього як про добродушну, щиру і веселу людину, яка вміла підтримати і розрадити, навіть, коли у самого на душі було дуже невесело…

На похороні військові зачитали подячного прощального листа від Головнокомандувача Збройних Сил України генерала Валерія Залужного, якого передали дружині полеглого разом із прапором України.

Тужливо заплакала трембіта, оркестр виконав Гімн України і тіло передали землі, бо з попелу нас створено і в попіл ми повертаємося, проте вічна слава і вічна пам’ять про молодого бійця залишиться завжди у наших серцях…

Висловлюємо щирі співчуття родині невинно полеглого воїна. Нехай Всемогутній Господь прийме його праведну душу до Свого Царства, де всі праведні спочивають, і до лав Небесного Війська, хай сльози сиріт не будуть марними… Пам’ятаймо ціну волі і свободи!

Спочивай з миром! Вічна пам’ять! Навіки – в строю!

У скорботі

Делятинський селищний голова

Богдан Клим`юк,

виконавчий комітет, працівники та депутати

Делятинської селищної ради.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2023/05/navichno-poproschalysya-z-herojem-yuriem-moldavchukom/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2023/03/-e1679649969553.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.